hero-image-home

Agenda

24, 25 & 26 augustus 2017


Festival op de Vecht is een spetterend festival dat plaatsvindt OP en rond de Vecht van Ommen. Het grote, overdekte drijvende podium vormt drie dagen lang het decor waar muziek, artiesten, toeristen en bezoekers van het Vechtdal, ondernemers en natuurlijk de Ommenaren samen komen. Om de twee jaar biedt het festival een veelzijdig en verrassend programma voor jong en oud!

Daar zit muziek in!

Vanaf ons drijvende podium op de Vecht in Ommen bieden wij je maar liefst drie spetterende dagen vol muziek en cultuur!

Hollands Glorie Concert op donderdag 25 augustus tijdens Festival op de Vecht

 Hollands Glorie Concert

 Voor het eerst openen wij ons festival op donderdagavond. Met een Hollands Glorie concert. Daarin zetten we het Hollandse lied volop in de schijnwerpers. Samen met enkele lokale en regionale koren en muziekgezelschappen, de grote Django Wagner en bekendje DJ maken we er heerlijke avond van. 

Zing lekker mee met ‘De tulpen uit Amsterdam’, ‘De vlieger’ en nog veel meer bekende Nederlandstalige liedjes. We maken er een Hollands feestje van!

Aanvangstijd 20:00 uur tot 23:30 uur

Festival-op-de-Vecht-Kindermusical-

Jeugd Musical

De vrijdag staat helemaal in het teken van kinderen. Deze kinderdag wordt georganiseerd in samenwerking met De Beerze Bulten.

Overdag worden er voor kinder van 7 tot 12 jaar diverse workshops georganiseerd op de oever van de Vecht. In diverse groepjes ingedeeld leren ze een dans of een lied of ze maken decorstukken of kostuums. Opgeven is niet meer mogelijk.

’s Avonds worden alle deelnemertjes geschminkt en mogen ze als echte musicalsterren meespelen in de musical ‘Bultje gaat naar de Maan’, uitgevoerd door de musicalcast van De Beerze Bulten.

Voorafgaand aan de musical treedt de Vechtdal College Big Band op.

Aanvangstijd 19:30 uur tot 21:30 uur.

Festival-op-de-Vecht-Ondernemersbijeenkomst-2

Ondernemersbijeenkomst

Ook in het Vechtdal zijn ondernemers op zoek naar nieuwe zakelijke mogelijkheden en bezig met de toekomst van hun bedrijf. Samenwerking biedt nieuwe kansen en mogelijkheden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Alles met het oog op een  sterk en kansrijk Vechtdal door samenwerking! Naast een inleiding die zal worden verzorgt door onze Ambassadeur Mailk Azmani zal onze keynotespreker de heer Bernard Wientjes tijdens de bijeenkomst dieper in op samenwerkingen van vandaag en morgen.

Programma Ondernemersbijeenkomst
15:30 uur Ontvangst in Hotel de Zon in Ommen
16:00 uur Opening 
16:05 uur Inleiding Ambassadeur Malik Azmani
16:10 uur Keynote spreker Bernard Wientjes
17:30 uur Vragen & antwoorden
17:35 uur Borrel 
18:30 uur Einde
Het aantal plaatsen is beperkt. 
Festival-op-de-Vecht-Watermarkt

Watermarkt

Zaterdag overdag wordt er op de Vechtbrug een informatieve Watermarkt gehouden. De Waterschappen en tal van verenigingen en instanties presenteren zich op de Watermarkt met allerlei zaken die met de Vecht, water, waterbeheer en de natuur in en rond de Vecht te maken hebben. Ook wordt er informatie gegeven over de toekomstplannen rond de Vecht. En je kan deelnemen aan speciale rondvaarten, waarin extra informatie over alles wat met de Vecht te maken heeft wordt gegeven.

 Aanvangstijd programma: 10:00 uur tot 16:00 uur

Gratis toegankelijk

Festival-op-de-Vecht-Vecht-concert-2

Vecht Concert

Het grootse Vecht Concert met diverse gerenommeerde artiesten vormt de spectaculaire afsluiter van ons festival. Rondom het podium komen grote en kleinere bootjes te liggen. 

Geniet van dit bruisende concert vanuit een grote of een kleinere boot met of zonder speciaal arrangement, vanaf de tribune op de oever van de Vecht, het terras van Hotel de Zon onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner of staande op het festivalterrein of de Vechtbrug. 

Dit grandioze muzikale feest wordt afgesloten met onze inmiddels ‘wereldberoemd in Ommen’ afterparty.

Aanvangstijd 20:00 uur tot 01:00 uur

HOOFDSPONSOR