home_hero

Hero titel

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

De allereerste Festival De Vecht was in 2008 een geslaagd evenement!

In het laatste weekend van juli 2008 werd voor het eerst een Festival De Vecht georganiseerd. Kleiner van omvang en zonder drijvend podium op de Vecht.

Het initiatief om dit eerste Festival De Vecht te organiseren, kwam voort uit het idee om meer met de Vecht te doen. 

Ondanks dat de ster-elementen er nog niet inzaten, kwamen er vele leuke en sympathieke reacties van zowel bewoners uit Ommen en omstreken, als toeristen die het evenement bezocht hebben. De verschillende onderdelen van Festival de Vecht werden zeer gewaardeerd. 
De antieke schepen en caravans hadden veel bekijks en de watermarkt op woensdag en donderdag werd goed bezocht. 
Ook het shantykorenfestival op donderdag trok veel bezoekers en gaf het evenement een gezellige sfeer. Iedere avond was er een verlichte vlootschouw. 
Samen met de verlichte antieke caravans en het Olde Stadhuus gaf dit een schitterend plaatje!

Het vervolg
Na een geslaagde eerste poging is de formule verder uitgebreid en in 2011 zag de eerste editie van Festival De Vecht, met het drijvende podium op de Vecht, de concerten en jeugdmusical het levenslicht. 
Deze editie was zo’n overweldigend succes, dat met dezelfde elementen in 2013 in het weekend van 16, 17 en 18 augustus de tweede editie van Festival De Vecht gepland staat.