Hero titel

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

De drijvende krachten achter Festival op de Vecht

Sponsoring

 

Hans Bottema

 

Programmering

Festival op de Vecht biedt een scala aan muzikale acts die op het drijvende podium op de Vecht uitgevoerd worden. De acts moeten aansprekend zijn voor een zo breed mogelijk publiek en voor diverse doelgroepen. Daarbij leggen we graag verbindingen tussen amateur en professioneel, tussen lokaal & regionaal en gerenommeerd talent, tussen jong en oud en tussen de verschillende soorten muziekstijlen.

Dat is iedere editie weer een enorme uitdaging, want of het nu om een Hollandse avond of om het grootse Vecht Concert gaat, het programma bepaalt voor een groot deel de sfeer van de avond.

Ik ben verantwoordelijk voor de programmering en vind het elke keer een waar huzarenstukje om binnen een vastgesteld budget een mooi gevarieerd en spetterend programma uit mijn hoge hoed te toveren. 

Gelukkig heb ik veel profijt van mijn theaterachtergrond. Ik haal dan ook rustig theatervoorstellingen naar het festival. Die worden dan speciaal voor Festival op de Vecht op maat gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan ‘Woodstock, the story’, ‘I’m a Soulman’ en ‘The Sound of Silence’.

Het zit ‘m ook niet altijd in de ‘grote namen’. Juist de wat onbekendere, maar kwalitatief goede acts, zorgen voor het verrassende totaalplaatje waar ik altijd naar op zoek ben. 

En als ik dan na afloop van een festivalavond heel veel blije en opgetogen mensen en super enthousiaste artiesten onze festivallocatie zie verlaten, is mijn missie geslaagd en verheug ik me alweer op een volgende editie

Met hartelijke muzikale groet,

Joke van Davenhorst, programmeur Festival op de Vecht

 

Secretaris

 

Frans Heerink

 

Organisatie algemeen

 

Ron Nijhof

 

Marketing & Communicatie

Voor de afgelopen en mijn eerste editie van Festival op de Vecht heb ik mij ingezet voor het professioneel inzetten van diverse marketing en communicatie kanalen en middelen. 

Het eerste wapenfeit is de subtiele naamswijziging (van Festival De Vecht naar Festival op de Vecht) en deze doorvoeren in alle communicatie zoals het logo, de huisstijl en communicatiekanalen. Een kleine wijziging met een grote impact die het unieke karakter van het festival onderstreept. 

Vervolgens heb ik de plannen uitgewerkt waarbij de positionering van het festival voorop staat. Het festival staat er namelijk voor dat zij de bruggenbouwer voor muziek en cultuur op de Vecht is. Deze rol vervullen wij door een driedaags muziekfestival te organiseren dat plaats vindt op een drijvend podium op de Vecht. Muziek is hier het verbindende element tussen muzikanten, Ommenaren, toeristen en ondernemers.

Op mijn eerste editie kijk ik dan ook zeer tevreden terug waarbij we met elkaar een zeer divers aanbod verschillende doelgroepen hebben kunnen verbinden met voor mij als hoogtepunt de muzikale toegift van "I'm a Soulman".

Mijn doel is binnen mijn vakgebied verdere professionalisering van het festival mogelijk te maken en het merk verder te laden en te versterken in de regio.

Met muzikale groet,

Robin Veurink, Adviseur Marketing & Communicatie Festival op de Vecht.

 

Organisatie

Mijn taak is de praktische organisatie van Festival op de Vecht. Zorgen dat alles wat gepland is samenvalt tijdens het evenement, zodat het allemaal soepel verloopt. Het Festival bestaat eigenlijk uit 5 losse evenement die samen het Festival vormen: De Hollandse Avond op de donderdag, de Ondernemersbijeenkomst en de Jeugdmusical op de vrijdag en de Watermarkt en het Vechtconcert op de zaterdag. Al deze onderdelen kennen hun eigen voorbereiding, samenwerkingspartners, bijzonderheden, technische eisen en draaiboek. Gelukkig hebben we inmiddels al vier edities van het festival gedraaid, dus we kunnen terugvallen op een ruime dosis ervaring. Ook krijg ik tijdens het Festival zelf gelukkig hulp van mijn collega’s.  Maar ik blijf altijd scherp, ieder festival is weer anders en we willen ieder festival het nog weer professioneler aanpakken. Tot nu toe lukt dat gelukkig ieder jaar!

Het mooiste moment is voor mij de zaterdagavond, zo rond 22 uur. Ik weet dan dat alles organisatorisch goed is verlopen, en zie het gehele publiek uit z’n dak gaan. En dan dans ik altijd graag even een beetje mee en geniet samen met iedereen van ons prachtige Festival! 

Met vriendelijke groet,

 Aline HofsteeOrganisatie locatie