Vechtzompe

Hero titel

Hero subtitel


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas massa urna, laoreet quis lacus non, dapibus bibendum metus. Phasellus non tristique eros. Nullam porta ex ac lacus efficitur suscipit.

Spektakel aan de Vecht

Afgelopen donderdagmiddag 24 augustus tegen 16.00/16.30 uur vormde de Vechtbrug in Ommen het decor van een niet alledaags schouwspel. De zomp uit Gramsbergen werd dan vanaf de brug in het water van de Vecht getakeld. De historische Vechtezomp is maar liefst 12,30 meter lang en 2,70 meter breed en weegt 5,5 ton.

Het te water laten van de prachtig gerestaureerde Vechtezomp vormt de opmaat naar het driedaagse Festival op de Vecht met op donderdagavond een Hollands Glorie Concert met o.a. Django Wagner en Martijn Kolkman Q Music DJ van Het Foute Uur. 

De zomp wordt gebruikt voor de speciale rondvaarten tijdens de Festival op de Vecht Watermarkt, die zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur gehouden wordt op de Vechtbrug. De rondvaarten zijn gratis en een gids zal tijdens de vaarten veel informatie geven over de Vecht, het landschap en de natuur in en rond het water. Alleen al het rondvaren van de imposante historische zomp over de Vecht zorgt voor een prachtig plaatje waar menig voorbijganger van zal genieten.

Ook zal de zomp gebruikt worden tijdens het grootse Vecht Concert op zaterdagavond 26 augustus. Dan maakt hij, samen met nog veel meer grote en kleinere bootjes, deel uit van de sfeervolle entourage rond het drijvende podium vanwaar muziek op zal klinken van o.a. Niels Geusebroek, Matangi, de soulshow I’m a Soulman, Edith Piaf en Simon & Garfunkel. Het hele festival wordt, net als de spectaculaire tewaterlating van de zomp, weer een unieke belevenis.

Kom dus kijken naar het spektakel aan de Vecht!

  

Foto's zijn gemaakt door Vulkers Fotografie.